Ontdek Urk en omgeving

Ontdek Urk door mee te doen aan een typische ‘Ginkiestocht’, een wandeltocht door alle steegjes en straatjes van het Oude Dorp, allemaal met een eigen verhaal. Geniet van versgebakken vis bij één van de viszaken of ga heerlijk uit eten bij een restaurant in het dorp of op de haven. Neem een kijkje bij de vuurtoren, het vissersmonument en het kerkje aan de zee of leer meer over Urk en de visserij in museum het Oude Raadhuis. Stap ’s zomers op veerboot ‘De Zuiderzee’ en breng de dag door in Enkhuizen en omgeving. Ga relaxen op het Urkerstrand of een van de vele terrasjes. Net zo goed is er voor de sportieveling op Urk genoeg te doen, zoals mountainbiken in het bos, fietsen of wandelen in de omgeving en lekker zwemmen bij zwembad het Bun. Ook de IJsselmeer visveiling en seizoensgebonden zingen in de zomer zijn zeker het bezoeken waard.

Ook in de omgeving van Urk is er genoeg te beleven. Ontdek de Noordoostpolder op de fiets en breng een bezoek aan Schokland, een stukje UNESCO werelderfgoed en tevens ook een voormalig eiland, te midden van het polderlandschap. Neem de tijd voor een wandeling over de dijk of in een van de bossen in de omgeving.

Met de auto zijn de karakteristieke plaatsen Lemmer, Kampen en Zwolle goed bereikbaar. Spendeer een dag in Giethoorn en ga varen in een fluisterboot, zeilboot of traditionele punter.

Bekijk de website https://touristinfourk.nl/ voor meer informatie over alle bezienswaardigheden en activiteiten op Urk.

Activiteiten voor de jeugd zijn te vinden op https://www.facebook.com/urkcaritas

Direct boeken: